KORSAN İSRAİL HENADİ EL HALEVANİ'NİN MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASINI UZATTI

Siyonist işgal yönetimi Mescidi Aksa'nın tanınmış murabıt bayanlarından, bu kutsal mabedin savunulması için verilen mücadelenin başını çeken hanımlardan Henadi El-Halevani'nin uzaklaştırma cezasını 19 Ocak 2022'ye kadar uzattı.  

Görüntülenme: 1370 Tarih: 27 Ağustos 2021 18:40
KORSAN İSRAİL HENADİ EL HALEVANİ'NİN MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASINI UZATTI

Verilen bilgilere göre işgal istihbaratı dün (26 Ağustos Perşembe) akşam Henadi El-Halevani'yi hızlı bir şekilde sorgulama merkezine çağırdı, sonra da hakkında verilen Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezasının uzatılmasına dair kararı tebliğ etti. 

Henadi El-Halevani 1980'de doğdu ve dış balkonu Mescidi Aksa'ya bakan bir evde yetişti. çocukluk yaşlarından itibaren ninesiyle birlikte Mescidi Aksa'nın savunulması için mücadele eden murabıt hanımlara karıştı. Şimdiye kadar bu kutsal mabedin işgalci siyonistlerin saldırılarına ve baskınlarına karşı savunulması mücadelesinde öncülük etti. 

Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetlerine karşı koyan kitlesel hareketlerde de hep ön saflarda yer aldı. Bu yüzden 2017'deki Babu's-Esbat ve 2019'daki Babu'r-Rahme kalkışmalarına öncülük edenlerdendi. 

2011'den bu yana 70 kez gözaltına alındı veya sorguya çekildi. Yoğun çalışmalarından dolayı toplamda 8 yıl süreyle Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezasına çarptırıldı. Beş kez de Kudüs'ün Eski Şehir bölümünden uzaklaştırıldı. En az 15 kez evine baskın düzenlendi ve arama yapıldı. 

Siyonist işgal rejimi Mescidi Aksa'yı savunanları yıldırmak ve onları bu mücadelelerine son vermeye zorlamak amacıyla sık sık kendilerine Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası veriyor. Ancak işgal rejiminin bu cezaları onları bıktırmıyor ve kararlılıkla mücadelelerini sürdürüyorlar. Mescidi Aksa'nın savunulmasında murabıt hanımların büyük bir payı var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar