ŞEYH RAİD SALAH'IN AVUKATINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın avukatı Halid Zebarika, Şeyh Salah'ın İsrail zindanlarında maruz kaldığı zorluk ve şartlar hakkında Filistin Enformasyon Merkezi'ni bilgilendirdi.  

Görüntülenme: 1366 Tarih: 26 Ağustos 2021 15:31
ŞEYH RAİD SALAH'IN AVUKATINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Av. Zebarika'nın Filistin Enformasyon Merkezi'ne bugün (26 Ağustos Perşembe) yaptığı açıklamalara göre Şeyh Raid Salah işgal zindanında oldukça kötü, zor ve ağır şartlarda hücre hapsinde tutuluyor. Av. Zebarika, hücre hapsinin uluslararası hukuka, Roma Statüsü'ne ve muhtelif uluslararası ittifaklara göre başlı başına bir işkence yöntemi sayıldığına dikkat çekti. İşgal yönetimi cezaevi idaresinin ise Raid Salah'ın hücre hapsini önümüzdeki Aralık sonunda bitecek olan mahkumiyet süresinin sonuna kadar uzattığını hatırlattı. 

Av. Zebarika siyonist işgalcinin sadece onu hücre hapsine maruz bırakmakla yetinmediğini, bunun yanı sıra onu, hayatını son derece olumsuz bir şekilde etkileyen, kasıtlı ve planlı bir şekilde uygulanan muhtelif işkence ve eziyetlere maruz bıraktığını dile getirdi. Yapılan eziyetlerin arasında Şeyh Salah'ın zorunlu kişisel ihtiyaç maddelerinin hücresine sokulması işleminin sürekli geciktirilmesi ve istediği kitapların sokulmasının reddedilmesi gibi birtakım planlı psikolojik işkencelerin de bulunduğunu vurguladı. Normalde söz konusu kitapların, cezaevlerine sokulmasına izin verilmiş kitaplardan olduğunu belirtti. 

63 yaşındaki Şeyh Raid Salah işgal güçleri tarafından son olarak 20 Ağustos 2020 tarihinde hapse atılmıştı. Muhtelif hastalıklardan muzdarip olmasına rağmen, işgal rejimi hapse atmasından kısa bir süre sonra onu hücre hapsine mahkum etti. 

Raid Salah Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesine öncülük etmesinden dolayı daha önce de birçok kez zindana atılmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar