BATI ŞERİA'DA BASKIN VE TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist işgal güçleri, gündelik hale getirdikleri, sabahın ışıkları sökmeden, insanların namaza kalkmak üzere olduğu saatte gerçekleştirdikleri insanlık dışı baskınları bugün (26 Ağustos Perşembe) sabah da gerçekleştirdi ve bazı Filistinlileri tutukladılar.  

Görüntülenme: 1028 Tarih: 26 Ağustos 2021 19:29
BATI ŞERİA'DA BASKIN VE TUTUKLAMA FURYASI

İşgalciler insanların henüz uykuda oldukları bu saatlerde gerçekleştirdikleri ani baskınlarda, evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, kadın erkek demeden ve uygun olmayan şartlarda insanları yataklarından kalkmaya zorluyor, evlerin her tarafında sıkı aramalar yapıyor, bu esnada çok sayıda eşyaya zarar veriyor, büyük dehşet saçarak çocukları korkutuyor, sonra da aile efradından bir veya daha fazla kişinin ellerine kelepçe vurarak onları, Filistinlilere işkenceye izin veren İsrail yasalarının geçerli olduğu sorgulama merkezlerine götürüyorlar. 

Sonra bu insanların çoğu, bir Filistinlinin hiçbir suçlama olmaksızın 6 aya kadar tutuklanması anlamına gelen "idari tutuklama" ile hapse atılıyor. İşgal mahkemesinin idari tutuklamayı 6 aylık sürelerle 10 kez uzatmasına imkan verildiğini, idari tutuklunun serbest bırakılması durumunda ise işgal polisinin aradan fazla bir zaman geçmesine ihtiyaç duymadan yeniden baskın yapıp tutuklama, mahkemenin de idari tutuklama kararı verme imkânı olduğunu dolayısıyla bu uygulamanın işgal rejiminin, hiçbir suçlamaya gerek duymaksızın bir Filistinliyi müebbet hapse mahkum etmesinin önünü açan bir uygulama olduğunu hatırlatalım. 

İşgal güçleri bugün sabah da Batı Şeria bölgesinde bulunan Nablus'ta, Beyta'da, Cenin'de, Yamun'da, El-Vediyan'da, El-Halil'de ve daha başka yerlerde evlere baskın düzenleyerek, sıkı aramalar yaptıktan sonra onlarca Filistinliyi tutukladılar. 

İşgal güçleri Batı Şeria'da ayrıca birçok noktaya askeri kontrol merkezi kurarak aramalar yaptı ve buralardan geçenlerden de bazı kişileri tutukladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar