BATI ŞERİA, KUDÜS VE GAZZE'DE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDECEK

 

Görüntülenme: 1075 Tarih: 25 Ağustos 2021 10:41
BATI ŞERİA, KUDÜS VE GAZZE'DE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDECEK

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının işgale karşı Batı Şeria'da, Kudüs'te ve Gazze'de çeşitli yöntemlerle ve araçlarla sürdürdüğü direniş eylemlerinin devam edeceğini dile getirdi. Bu eylemlerin halkın istekleri yerine getirilinceye ve belirlenen hedeflere ulaşılıncaya kadar son bulmayacağına dikkat çekildi. 

Konuyla ilgili olarak bugün (25 Ağustos Çarşamba) bir açıklama yapan Hamas Sözcüsü Abdullatif El-Kanu', geçtiğimiz cumartesi akşamı Gazze şehrinin doğusunda düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sonucu ağır yaralanan ve aldığı yaraların tesiriyle bugün sabah şehit olduğu haber verilen Usame Halid için taziyelerini ve rahmet dileklerini dile getirdi. 

El-Kanu' yaptığı açıklamada; "Cenin'de, Nablus'ta direniş eylemleri, Beyta'da, Beyt Decen'de gösteriler sürecek. Bugün de Hanyunus'un doğusunda gösteri düzenlenecek. Bu, halkımızın korunması ve kutsallarımızın savunulması için gerçekleştirilen Kudüs Kılıcı Harekatı'nın bir devamı niteliğindedir. Halkımızın amaçları gerçekleşinceye kadar da son bulmayacaktır." dedi. 

Kendi vatanında onuruyla ve izzetiyle yaşamanın Gazze halkının hakkı olduğunu hatırlatan El-Kanu', işgal rejimine baskı uygulamak, isteklerini elde etmek ve ablukayı tamamen kırmak için mücadele konusunda seçeneklerini kullanacağını dile getirdi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün sabah yaptığı açıklamada, cumartesi günü işgal güçlerinin saldırılarında ağır yaralanan ve Cibaliya mülteci kampı ahalisinden olan 32 yaşındaki Usame Halid'in sabahleyin hayatını kaybettiğini bildirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar