KALKİLYA'DA YENİ SİYONİST YERLEŞKELER YAPILACAK

Siyonistlere ait bir gazete Batı Şeria'nın Kalkilya şehrine yakın 55 nolu yolun paralelinde bir araziye, söz konusu yolun genişletilmesi planı için el konmak istendiğini haber verdi. Haberde buraya ayrıca önümüzdeki birkaç yıl içinde 5650 yerleşim biriminin inşa edilmesinin hedeflendiği belirtildi.  

Görüntülenme: 964 Tarih: 25 Ağustos 2021 09:49
KALKİLYA'DA YENİ SİYONİST YERLEŞKELER YAPILACAK

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin yayınladığı habere göre işgal yönetimi tarafından bugün (25 Ağustos Çarşamba), söz konusu plan için Kalkilya bölgesindeki Filistinlilere ait 68 dönüm araziye el konması düşünülüyor. 

Kalkilya'daki yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu olan Muhammed Ebu'ş-Şeyh, söz konusu araziye el konmasıyla ilgili kararın 2019'da verildiğini, Kalkilya'da ve bu vilayetin güneyindeki Hable bölgesinde sözü edilen yolun genişliğinin 60 metreden 150 metreye çıkarılması iddiasıyla 85 dönüm araziye el konması planı yapıldığını dile getirdi. 

Söz konusu yolun halk arasında fidanlıklar yolu olarak isimlendirildiği ifade edildi. Çünkü yolun çevresinde, fidan yetiştirilmesinde kullanılan 14 çiftlik bulunuyor. Bu fidanlıklarda yüzlerce işçi çalışıyor ve yaklaşık 500 aile geçim kaynağını buralardan temin ediyor. Ayrıca dört adet artezyen kuyusu bulunuyor.

Ebu'ş-Şeyh işgal rejiminin bu projeyle, Kalkilya ile Hable beldesi arasındaki tarım arazilerine el koymak suretiyle bu ikisi arasında irtibatı kesmeyi amaçladığına dikkat çekti. Projeyle aynı zamanda Kalkilya ve Hable'deki Filistinlilerin arazilerine el konarak inşa edilmiş olan Elfi Minşe yahudi yerleşim merkeziyle 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Kefar Saba şehirlerinin birbirine bağlanması, böylece bu bölgede Filistin varlığına son verilmesi  amaçlanıyor. 

Ebu'ş-Şeyh gasp edilmesi planlanan arazilerin sahiplerinin yoğun hukuk mücadelesi verdiklerini ancak sadece gasp edilmesi düşünülen arazi miktarının 68 dönüme düşürülmesiyle yetinildiğini hatırlatarak, bu gasp işleminin önlenmesi için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar