SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BİR TÜCCARI ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri Filistinli bir tüccarı, Gazze'nin 1948'de işgal edilmiş topraklarla bağlantısını sağlayan ve kuzeydeki Beyt Hanun kasabasında yer alan Erez sınır kapısından geçmek istediği sırada tutukladı.  

Görüntülenme: 1160 Tarih: 24 Ağustos 2021 13:19
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BİR TÜCCARI ESİR ALDI

Filistin Sınırları ve Geçiş Kapıları Heyeti'nde sorumlu ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, işgal güçlerinin 31 yaşındaki Filistinli tüccar Hasan Mahbes Eş-Şerafi'nin Erez sınır kapısından geçtiği sırada işgal güçleri tarafından tutuklandığını bildirdi. Tutuklanan tüccarın Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya mülteci kampı ahalisinden olduğu ve işgal yönetiminin istihbaratıyla görüşmeye gittiği, ama sınırda herhangi bir sebep ileri sürülmeksizin tutuklandığı belirtildi. Söz konusu yetkili adı geçen tüccarın ailesine, işgal güçleri tarafından tutuklandığı hakkında bilgi verildiğini belirtti. 

Gazze bölgesinden 1948'de işgal edilmiş bölgeye geçmek isteyenler genellikle Beyt Hanun'daki Erez sınır kapısını kullanmak zorunda oluyorlar. Ancak siyonist işgal rejimi bu kapıyı aynı zamanda bir kapan olarak kullanıyor ve insanları bazen hiçbir gerekçe olmaksızın tutuklayabiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar