STK'LARDAN MAHMUD ABBAS'A SUÇLAMA

Bazı insan hakları kurumları ve sivil toplum kuruluşları Filistin'deki birtakım hak ihlallerinden ve özgürlüklerin kısıtlanmasından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı ve onun, Başbakan Muhammed İştiyye başkanlığındaki hükümetini sorumlu tuttu.  

Görüntülenme: 939 Tarih: 24 Ağustos 2021 16:00
STK'LARDAN MAHMUD ABBAS'A SUÇLAMA

Söz konusu kurumlar güvenlik teşkilatlarında görevli elemanların ve görevleri gereği sivil kıyafetli olan bazı resmi görevlilerin vatandaşlara yönelik saldırılarda bulunduklarına ve tehlikeli boyutlarda hak ihlalleri gerçekleştirdiklerine dikkat çektiler. 

Söz konusu kurumlar Ramallah'taki hükümetin başkanının hem Bakanlar Kurulu Başkanı (Başbakan) hem de İçişleri Bakanı sıfatıyla bu ihlallerin ve haksızlıkların önüne geçmediği, üzerine düşen görevi yerine getirmediği ve sorumluluğunun gereğini yapmadığı için hesaba çekilmesini istediler. 

Kurumlar ayrıca Emniyet Genel Müdürü ile Ramallah ve El-Bire'nin polis teşkilatları müdürlerinin de vatandaşlara yönelik hak ihlalleri karşısında görevlerini yerine getirmedikleri, haksızlıkların önüne geçmedikleri için hesaba çekilmelerini talep ettiler. 

Kurumlar yaptıkları açıklamalarda polis teşkilatının ve onunla bağlantılı kurumlardaki elemanların hak ihlallerinden dolayı basın mensuplarının özgürce çalışamadıklarını, insanların düşünce ve ifade özgürlüklerini kullanamadıklarını ve hükümetin de hakların ve özgürlüklerin korunması görevini yerine getirmediğini dile getirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar