HRW'DEN DİKKAT ÇEKİCİ GAZZE RAPORU

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Gazze'de İsrail işgal güçleri tarafından yıkılan gökdelenlerden herhangi birinin Filistin'deki direniş grupları tarafından kullanıldığının veya buralarda bir geçmişlerinin olduğunun bir delilinin bulunmadığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1241 Tarih: 24 Ağustos 2021 09:34
HRW'DEN DİKKAT ÇEKİCİ GAZZE RAPORU

Uluslararası insan hakları örgütü HRW tarafından yayınlanan kapsamlı raporda; "Bu gökdelenlerde Filistin direniş gruplarının bir varlığının olduğu farz edilse bile gerçekte buraları hedef alan saldırılar, sivil varlıkların bir şeyle kıyaslanamayacak derecede büyük çapta zarar görmesine sebep olmuştur." ifadesine yer verildi. 

Raporda işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik hava saldırılarında hedef aldığı dört büyük gökdelenin vurulmasının savaş hukukuna tamamen aykırı olduğuna ve buraların vurulmasıyla savaş suçları işlendiğine dikkat çekildi. 

Raporda söz konusu gökdelenlerin vurulması sonucu aynı zamanda çevredeki binaların da büyük zarar gördüğü ve çok sayıda insana geçim kaynağı temin eden onlarca şirketin kapandığı vurgulandı.

Verilen bilgilere göre işgal rejiminin uçakları 11-15 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirdikleri saldırılarda Gazze'de Henadi, El-Cevhere, Eş-Şuruk ve El-Cela gökdelenlerini özellikle hedef almıştı. Bunlardan üçü tamamen yerle bir edilmiş, El-Cevhere gökdeleni ise büyük çapta zarar görmüştü. 

İşgal rejimi bu gökdelenleri vurmasına, Filistin'deki direniş gruplarının buraları askeri amaçla kullandığı iddiasını gerekçe göstermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar