SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde sürekli terör estiren ve Filistinlilere saldıran, ağaçlarını ve evlerini yakarak onlara zarar veren yahudi yerleşimciler bugün (23 Ağustos Pazartesi) sabah yine onların zeytin ağaçlarını yaktı.  

Görüntülenme: 999 Tarih: 23 Ağustos 2021 07:47
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

Verilen bilgilere göre Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Burin köyünde yerleşimci saldırganlar Filistinlilere ait onlarca zeytin ağacını yaktı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Yitzhar yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden bir grup yerleşimci terörist Burin köyünün güney tarafında yer alan ve Ekrem Umran adlı bir Filistinliye ait olan arazideki onlarca zeytin ağacını ateşe verdi. 

Yerleşimcilerin Burin köyüne yönelik bu tür saldırıları ve ağaç yakma işlemlerini çok sık gerçekleştirdikleri ifade edildi. 

Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimciler bölgede sürekli dehşet saçıyor, Filistinlilerin huzur ve güven içinde yaşamalarını engelleyerek onları göçe zorlamaya çalışıyorlar. 

Sık sık Filistinlilere yönelik saldırılar gerçekleştiren bu yerleşimcileri işgalci askerler de himaye altına alıyor. Yerleşimcilerin bu korkunç saldırılarına hiçbir şekilde engel olmayan işgalci askerler, Filistinlilerin onlara karşı çıkıp terör eylemlerini engellemeye kalkışmaları durumunda hemen onları sağlama alıp olay yerinden güven içinde uzaklaşmalarına imkân veriyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar