SİYONİST ORDU GAZZE'YE SALDIRDI

İşgal ordusu savaş uçakları gece yarısından hemen önce Gazze Şeridi’ne bir dizi hava saldırısı düzenledi. 

Görüntülenme: 1182 Tarih: 22 Ağustos 2021 22:27
SİYONİST ORDU GAZZE'YE SALDIRDI

Muhabirimizin bildirdiğine göre, işgal ordusuna ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin orta kesiminde direnişe ait iki alana düzenlediği hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadı.
 

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, durum değerlendirmesinden sonra Gazze sınırına takviye birlikler gönderilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.
 

İşgal ordusu, daha önce yaptığı açıklamada da Gazze’nin doğusunda bir askerinin açılan ateş sonucu yaralandığını duyurmuştu.
 

İşgal rejimi Savaş Bakanı Benny Gantz'ın dün sınırdaki gösteriler esnasında bir işgal askerinin vurulmasına karşılık vereceklerini açıklamasından birkaç saat sonra işgal ordusu Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenledi.
 

Mescid-i Aksa’nın yakılışının 52’nci yıldönümü münasebetiyle Gazze’nin doğusunda “Kudüs’ün kılıcı kınına girmeyecek” sloganıyla düzenlenen gösterilere binlerce Filistinli katıldı.
 

İşgal güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açması sonucu en az 41 kişinin yaralandığı bildirildi.
 

Avustralya asıllı fanatik Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek Kıble Mescidi'nin mihrabını ve 1000 yıllık Salahaddin minberini yakmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar