FİLİSTİN DİRENİŞİ ŞEHİT İSMAİL EBU ŞENNEB'İ UNUTMAYACAK

 

Görüntülenme: 1369 Tarih: 22 Ağustos 2021 14:12
FİLİSTİN DİRENİŞİ ŞEHİT İSMAİL EBU ŞENNEB'İ UNUTMAYACAK

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Siyasi Birim üyesi Husam Bedran, Hamas'ın önemli liderlerinden ve komutanlarından olan Mühendis İsmail Ebu Şenneb'in şehadetinin yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, onun Filistin halkının saflarının birliği için çalışan büyük bir milli komutan olduğunu dile getirdi. 

Aynı zamanda önemli bir düşünür olan Mühendis İsmail Ebu Şenneb'in şehadet yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan Husam Bedran, komutan Ebu Şenneb'in sürekli farklı düşünceleri uzlaştırmak ve bir orta yol bulmak, böylece Filistin halkının farklı kanatlarını bir birlik ve ittifak halinde tutmak için çaba gösterdiğine dikkat çekti. 

Bedran, siyonist işgal rejiminin onu hedef almasının birçok önemli sebebi olduğuna dikkat çekerek bunların başında gelenlerin de hareketi komuta etmedeki etkin konumu, ilkelerindeki kararlılığı ve seçkin ve güçlü duruşu olduğunu ifade etti. 

Hamas'ın önemli liderlerinden ve komutanlarından olan Mühendis İsmail Ebu Şenneb 21 Ağustos 2003 tarihinde İsrail işgal güçlerinin attığı roketlerle şehit edilmişti. İşgal rejimine ait bir askeri helikopter tarafından, Gazze şehrinin batısında onun aracına beş roket atılmıştı. 

Ebu Şenneb sadece Hamas'ın liderlerinden biri sayılmıyor aynı zamanda Filistin'deki ulusal direnişin ortak değerlerinden ve ileri gelen liderlerinden sayılıyordu. Bu sebeple Filistin direnişiyle ilgili birçok önemli kararda onun tavrının rolü olmuştur. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar