FİLİSTİNLİ 9 ESİR AÇLIK GREVİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Siyonist İsrail’in zindanlarında haksız yere tutulan 9 Filistinli esir, 'idari tutukluluk' uygulamasını protesto etmek amacıyla başlattıkları açlık grevini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 1010 Tarih: 22 Ağustos 2021 10:55
FİLİSTİNLİ 9 ESİR AÇLIK GREVİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti Basın Danışmanı Hasan Abdu Rabbih yaptığı basın açıklamasında, grevdeki esirlerin sağlıklarının bozulduğunu, maruz kaldıkları suistimal, taciz, tecrit ve kötü muamelenin yanı sıra kilo kaybı, şiddetli yorgunluk, stres ve baş ağrıları çektikleri için durumlarının her geçen gün daha da kötüleştiğini söyledi.

Er-Ramle, Askalan, Ofer, En-Nakab, Raymond ve Mecdu hapishanelerinde açlık grevini başlatan Filistinli esirlerin, Salim Zeydat (41 gün), Mücahid Hamid (39 gün), Mahmud el-Fesfus (38 gün), Mikdad el-Kavasime (31 gün), Ahmet Muhamire (21 gün) Muhammed A’mer, Ekrem el-Fesfus (17 gün) ve Âla el-Arac (14 gün) olduğu bildirildi.

Diğer yandan esir Rafet ed-Deraviş’in 7 Aralık'ta cezaevi idaresi ile serbest bırakılması üzerine anlaşmaya vardıktan sonra 37 gün süren açlık grevini dün askıya aldığı açıklandı.

Ayrıca iki gün önce de Yusuf el-Amur, anlaşmaya varılması üzerine 22 gün boyunca sürdürdüğü açlık grevini askıya almıştı.

İsrail yargısı, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 6 aya kadar alıkoyabiliyor ve bu cezayı altı aylık sürelerle beş yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar