FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR 4 DİLDE MESAJ YAYINLADI

Onlarca Filistinli çocuk, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerine karşı 4 dilde mesaj verdi. 

Görüntülenme: 1135 Tarih: 20 Ağustos 2021 17:46
FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR 4 DİLDE MESAJ YAYINLADI

Nablus'un güneyindeki Sabih Dağı'na meşalelerle çıkan Filistinli çocuklar, farkındalık oluşturmak ve belde halkı olarak karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü için aynı elbiseyi giydiler.

4 farklı dilde mesajlar veren eylemciler, uluslararası kuruluşlara, uluslararası arenaya, sivil toplum kuruluşlarına ve insan hakları örgütlerine, İsrail’in Yahudi yerleşim alanlarını genişletme girişimlerini ve belde halkına yönelik hak ihlallerini sonlandırmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

Beyta sakinleri, işgal makamlarının yürüttüğü toprakları gasp etme ve yerinden etme politikalarına karşı hemen hemen her gün bir dizi protesto eylemi gerçekleştiriyor.

Söz konusu eylemler, Beyta beldesi yakınındaki Sabih Dağı'nda "Avitar" adlı yasa dışı Yahudi yerleşim karakolu inşa etmesi üzerine başlarken, üç aydan fazla bir süredir aralıksız devam ediyor.

Belde halkı, uluslararası kanunlara göre yasa dışı kabul edilen yerleşim yerlerine tepki olarak ara ara protesto gösterileri düzenlerken, işgal güçleri göstericilere biber gazı ve plastik merminin yanı sıra gerçek mermilerle müdahale ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar