CENİN ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ: İSRAİL REJİMİ YALNIZCA GÜÇ VE SAVAŞ DİLİNDEN ANLIYOR

 

Görüntülenme: 1019 Tarih: 18 Ağustos 2021 09:19
CENİN ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ: İSRAİL REJİMİ YALNIZCA GÜÇ VE SAVAŞ DİLİNDEN ANLIYOR

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında şehit edilen Filistinlilerin aileleri, Cenin’de yaşanan olayların, İsrail rejiminin yalnızca güç ve savaş dilinden anladığının kanıtı olduğunu vurguladı.

İsrail’in, tutuklama, şiddet, sindirme ve provokasyonlarına asla boyun eğmeyeceklerini söyleyen aileler, Cenin Mülteci Kampı’nın, katil İsrail güçlerine mezar olacağının altını çizdi.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehitler kervanına katılan Nur Cerrar’ın babası, oğlunun, dini ve vatanı için direniş gösterdiğini ve şehadetiyle iftihar ettiğini belirtti.

İşgal güçlerinin, oğlunun naaşına el koymasına değinen Filistinli baba, “Naaşına el konulması çok acı olsa da bizi pek ilgilendirmiyor çünkü sonuç itibariyle Filistin topraklarına defnedilecektir.” dedi.

Öte yandan Cenin şehitlerinden Salih Ahmed Ammar’ın amcası, işgal rejiminin, 2 aydır provokasyon peşinde olduğunu, Filistinlilerin sinir uçlarıyla oynadığını ve duyularını tahrik ettiğini belirterek, işgal güçlerinin, Filistinlileri katliamdan geçirmeye hazırlandığını söyledi.

İşgalci İsrail’in, sadece savaş dilinden anladığını aktaran şehit amcası, Filistin Yönetimi’ne, İsrail’le imzaladığı tüm anlaşmalardan çekilme ve Filistin halkını koruma görevini yerine getirme çağrısı yaptı.

Şehit aileleri, Filistinlileri katletmekle İsrail rejiminin, Cenin Mülteci Kampı sakinlerinin kalplerine korku salmayı amaçladığını belirtiyor.

Bebek katili İsrail güçlerinin, 16 Ağustos Pazartesi sabahı işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenlemesi sebebiyle askerler ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanmış; çıkan çatışmalar sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş nedeniyle 4 Filistinli şehit olmuştu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin aktardığı verilere göre, terörist işgal güçlerinin, yılbaşından bu yana Batı Şeria'da gerçekleştirdiği müdahale ve operasyonlarda 48 Filistinli şehit olurken, 11 binden fazla kişi de yaralandı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar