HAARETZ GAZETESİNDEN CENİN'DE YAŞANAN ÇATIŞMALARLA İLGİLİ ÇARPICI YORUM

 

Görüntülenme: 1067 Tarih: 18 Ağustos 2021 16:56
HAARETZ GAZETESİNDEN CENİN'DE YAŞANAN ÇATIŞMALARLA İLGİLİ ÇARPICI YORUM

Siyonist İsrail'in büyük gazetelerden biri olan Haaretz, işgal güçlerinin Cenin'de düzenlediği tutuklama operasyonlarına paralel olarak yaşanan silahlı çatışmaları, Filistin direniş gruplarının buradaki İsrail askeri faaliyetlerinin karşılıksız olmayacağı denklemini dayatma girişimi şeklinde değerlendirdi.

İsrail gazetesinin haberinde yer alan bilgilere göre, Batı Şeria’nın Cenin kentinde gerçekleştirilen tutuklama operasyonları, diğer bölgelerin aksine seçkin İsrail birlikleri tarafından yürütülüyor.

Filistin’in ilgili makamları, "Mustarabin" olarak bilinen İsrail sivil polislerinin, geçtiğimiz günlerde Cenin kentindeki sanayi bölgesine baskın düzenlemesi üzerine baskına tepki gösteren Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında çatışma çıktığını ve olaylarda birisi ağır olmak üzere 6 Filistinlinin yaralandığını aktarmıştı.

Haaretz, Filistin Yönetimi’nin, silahlı çatışma meydana gelir korkusuyla uzun bir süredir güvenlik görevlilerini Cenin’deki mülteci kamplarına göndermeye cesaret edemediğini iddia etti. Ayrıca haberde, bölgede yaşanan gelişmelerin de Filistin Yönetimi’nin içine düştüğü çaresizliği ve acziyeti gözler önüne serdiği belirtildi.

İsrail makamlarının, işgal güçlerinin açtığı ateş nedeniyle şehit düşen 2 Filistinlinin naaşına el koymasının Hamas hareketiyle muhtemel esir takasıyla alakalı olabileceğine dikkat çeken gazete, ancak şu ana kadar rehin alınan şehit naaşlarının, esir takasları sürecini etkilemediğini de ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar