NASRALLAH: BİDEN AFGANİSTAN'DA İÇ SAVAŞ ÇIKARMA PEŞİNDEYDİ

Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ABD Başkanı Joe Biden Afganistan’da iç savaş çıkarma peşindeydi, dedi. 

Görüntülenme: 1117 Tarih: 18 Ağustos 2021 20:34
NASRALLAH: BİDEN AFGANİSTAN'DA İÇ SAVAŞ ÇIKARMA PEŞİNDEYDİ

Salı günü bir açıklama yapan Hizbullah lideri Nasrullah, Biden Taliban güçleri ile Afganistan ordusu arasında savaş başlatarak bu ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi amaçladığını belirtti.

Amerika halâ bölgeyi doğru tanımadığını ve geçmiş hataları tekrarladığını belirten Nasrullah, ABD Başkanı Afganistan’daki askerlerini yenik ve horlanmış ve aşağılanmış vaziyette geri çekmek zorunda kaldığını vurguladı.

Nasralluh şöyle dedi:

Biden başkalarına vekaleten savaşmak Amerikalı askerlerin görevi olmadığını söyledi. Bu mesajı Amerika’nın onların yerine savaşmasını bekleyenlere bir mesajdır. Bölge milletleri bu mesajın stratejik boyutlarını idrak etmeleri gerekir.

Nasrullah açıklamasının bir başka bölümünde ise Lübnan’da bazı siyasi liderlerin yakıt krizinde eli bulunduğunu ifade etti.

Hizbullah hareketi hastanelerin ve belediyelerin yakıt ihtiyacını temin etmeye çalıştığını belirten Nasrullah, Lübnan olayları iktisadi savaşın bir parçası olduğunu ve Lübnan milletini ve direnişini aşağılamayı amaçladığını vurguladı.

Nasrullah, Lübnan direnişi şimdiye kadar bir kaç kez Amerika’nın planlarını bozguna uğratan bölgedeki cephenin veya eksenin bir parçası olduğunu ve son günlerdeki gelişmeler de bunun ispat ettiğini kaydetti.

Parstoday

Yorumlar