İSMAİL HENİYYE'DEN TALİBAN'A TEBRİK

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, dün (19 Ağustos Pazartesi) akşam Taliban Siyasi Ofis Başkanı Molla Abdulgani Berader ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek Afganistan'daki "Amerikan işgalinin yenilgisi" dolayısıyla kendilerini tebrik etti. 

Görüntülenme: 1110 Tarih: 17 Ağustos 2021 18:25
İSMAİL HENİYYE'DEN TALİBAN'A TEBRİK

Görüşmede Heniyye, "Afgan topraklarındaki ABD işgalinin son bulması, başta Filistin topraklarındaki işgalci İsrail olmak üzere tüm zalim güçlerin yok oluşunun başlangıcıdır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Taliban hareketinin, siyaset ve medya alanlarında ortaya koyduğu performansını takdir eden Heniyye, Afganistan için birlik, güç ve refah temennisinde bulundu.

Bunun mukabilinde Taliban Siyasi Büro Başkanı, telefonla aramasından ötürü Heniyye’ye teşekkür ederek, Yüce Allah’tan, Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’ya ev sahipliği yapan Kudüs’ün ve tüm Filistin’in özgürlüğü için bedel ödeyen ve halen ödemekte olan yiğit direnişçilere güç ve zafer vermesini niyaz etti.

Başkent Kabil’i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar