JERUSALEM POST GAZETESİNDEN BATI ŞERİA İTİRAFI

Jerusalem Post adlı İsrail gazetesi, son üç ayda direniş eylemlerinde artışa tanık olan işgal altındaki Batı Şeria'daki son olayları değerlendiren bir analiz yayınladı. 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 17 Ağustos 2021 17:14
JERUSALEM POST GAZETESİNDEN BATI ŞERİA İTİRAFI

İsrail gazetesi, Filistin sokaklarının teyakkuzda olduğunu ve ilk fırsatta kargaşalara sahne olacağını belirtirken, son zamanlarda gerilimin tırmandığı Batı Şeria’yı ise söndürülmesi imkânsız barut kutusuna benzetti.

2021 yılında direniş eylemlerinde öldürülen Filistinli sayısında benzersiz bir artışın da yaşandığına dikkat çekilen analizde, bu durumun, İsrail rejiminin endişelenmesine neden olduğu vurgulandı.

Gazete, kaos ve çatışmaların, bir yandan Filistinliler ile Yahudi yerleşimciler ve işgal güçleri arasında meydana geldiğini diğer taraftan da Filistinliler ile Ramallah yönetimi arasında baş gösterdiğini kaydetti.

Filistin Yönetimi’nin, iktidarı kaybetme korkusuyla baş başa kaldığına işaret edilen analizde, Başkan Mahmud Abbas’ın, işgal güçlerine karşı verilen mücadelenin kızgınlaştırılması halinde Hamas hareketinin yönetimi ele geçirmesinden endişe ettiği ifade edildi.

Söz konusu gazete, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentine sürekli baskınlar düzenleyen işgal güçleri ile Filistinliler arasında yaşanan gerginliğin had safhalarda olduğunu belirtti.

Cenin Mülteci Kampı'nda dün (16 Ağustos Pazartesi) sabah siyonist işgal güçlerinin saldırısı sonucu meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençlerden dört kişi şehit edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar