CENİN ŞEHİTLERİ İÇİN GENEL YAS ÇAĞRISI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan direniş grupları, bugün (16 Ağustos Pazartesi) sabah siyonist işgal güçlerinin Cenin mülteci kampına baskın düzenlemeleri sonucu meydana gelen çatışmalarda, işgalci askerler tarafından şehit edilen Filistinli gençler için Batı Şeria'nın her tarafında genel yas ve boykot düzenlenmesi çağrıları yapıldı.  

Görüntülenme: 970 Tarih: 16 Ağustos 2021 00:43
CENİN ŞEHİTLERİ İÇİN GENEL YAS ÇAĞRISI

Naaşları Cenin'deki Şehit Halil Süleyman Hükümet Hastanesi morguna kaldırılan iki şehidin cenazelerinin kaldırılması için düzenlenecek cenaze törenlerine de büyük bir kalabalıkla iştirak edilmesi istendi. 

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından yapılan açıklamada Cenin'de şehit edilen mücahitlerin kanlarının işgale karşı kurtuluş savaşının süreceğinin bir güvencesi olduğuna dikkat çekildi. 

Filistinli kaynakların verdiği bilgilere göre bugün sabahın erken saatlerinde işgal güçlerinin baskınları üzerine geniş çaplı çatışmalar meydana geldi ve büyük çaplı patlama sesleri duyuldu. Değişik noktalarda karşılıklı olarak silahlı çatışmalar vuku buldu. İşgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine öldürme kastıyla ateş ettikleri gözlemlendi. 

Cenin'deki Şehit Halil Süleyman Hükümet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada Cenin mülteci kampından 19 yaşındaki Salih Ahmed Muhammed Ammar adlı gençle, şehir merkezinden 21 yaşındaki Raid Ziyad Abdullatif Ebu Seyf isimli gencin cenazesinin hastaneye ulaştığı bildirilmişti. Görgü tanıkları işgal güçlerinin yine saldırılarda şehit edilen Cenin şehrinden Nur Abdulilah Cerrar'ın cesedine el koyduklarına ve Emced İyad Azmi adlı gencin çok ağır yaralı bir halde işgal güçleri tarafından götürüldüğünün görüldüğüne dikkat çektiler.  

Siyonist medya organları son günlerde işgal ordusunun, Cenin'de direnişçilerle meydana gelen çatışmalar sebebiyle bu bölgeye geniş çaplı baskın düzenleme hazırlığı içinde olduğu haberleri yayınlıyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar