BEYTA BELDESİ SAKİNLERİ İSMAİL HENİYYE'NİN MESAJINA NASIL TEPKİ VERDİ?

Nablus’a bağlı Beyta beldesi sakinleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin beldenin direnişine övgüde bulunduğu mesajıyla gururlandıklarını ifade etti. 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 16 Ağustos 2021 06:20
BEYTA BELDESİ SAKİNLERİ İSMAİL HENİYYE'NİN MESAJINA NASIL TEPKİ VERDİ?

Belde sakinlerinden aktivist Huzeyfe Budeyr, Heniyye’nin mesajının direnişlerini artıracağını ve Filistin’in her karışıyla bir bütün olduğunu, Beyta’nın Gazze’den, Ramallah’tan ve Kudüs’ten farkı olmadığını gösterdiğini söyledi.
 

Kudüs’ün Kılıcı’nın işgal altındaki Filistin topraklarının tamamı özgürlüğe kavuşmadan kınına girmeyeceğini belirten Budeyr, Heniyye’ye ve direniş liderlerine selamlarını gönderdi.
 

Beyta sakinlerinden aktivist Abdülgani Duveykat da beldelerinin direnişin bir parçası haline gelmesinden gurur duyduklarını dile getirdi.
 

Beyta’nın Kudüs’ün Kılıcı’nı çektiğini ve kınına sokmayacağını belirten Duveykat, Heniyye’nin mesajının kendilerine direniş gücü verdiğini kaydetti.
 

Beyta beldesi sakinlerinin Yahudi yerleşim projelerine son vermesi için işgal rejimine baskı yapmaya devam edeceğini bildiren Duveykat, direnişlerinin Filistin halkını birleştiren Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın devamı niteliğinde olduğunu söyledi.
 

Hamas lideri İsmail Heniyye, Nablus’a bağlı Beyta beldesindeki intifadanın 100’üncü gününü doldurması münasebetiyle bugün basına yaptığı açıklamada, Batı Şeria sakinlerinin Beyta’daki direnişi örnek almalarını istedi.
 

Beyta beldesindeki halk direnişinin ve gece şaşırtması faaliyetlerinin Yahudi yerleşkelerinin bulunduğu diğer bölgelere de yayılması çağrısında bulunan Heniyye, Beyta beldesi sakinlerinin direnişlerini 100 gündür devam ettirmelerinin Filistin halkının işgale ve Yahudi yerleşim projelerine karşı direniş bilincini yansıttığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar