HAMAS'TAN CENİN HALKINA ÇAĞRI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (16 Ağustos Pazartesi) siyonist işgal güçlerinin saldırısı sonucu Batı Şeria'daki Cenin şehrinde ve mülteci kampında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Filistinli gençler için taziye mesajı yayınladı.  

Görüntülenme: 1044 Tarih: 16 Ağustos 2021 01:04
HAMAS'TAN CENİN HALKINA ÇAĞRI

Hamas sözcüsü Hazım Kasım yaptığı basın açıklamasında; "Bugün sabah Cenin mülteci kampına baskın düzenleyen işgal güçlerine karşı kahramanca direnerek şehit edilen Kassam mücahitlerine Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi. 

Kasım açıklamasında; "Cenin şehitlerinin bu temiz kanları işgalcinin tüm Filistin topraklarımızdan çekilip gitmesine kadar kurtuluş savaşının devam edeceğinin güçlü bir güvencesidir." ifadesine yer verdi. 

Kasım açıklamasında ayrıca Cenin şehitlerinin cenaze törenlerine büyük bir kalabalıkla iştirak edilmesi ve genel bir boykot düzenlenmesi çağrısında bulundu. 

Cenin Valisi Tuğg. Ekrem Er-Recub, bugün sabah işgal güçlerinin baskınları sonucu meydana gelen çatışmalarda dört Filistinlinin şehit edildiğini, bunlardan ikisinin naaşının hastaneye getirildiğini, ikisinin naaşına ise işgal güçleri tarafından el konulduğunu açıklamıştı. 

Cenin'deki Şehit Halil Süleyman Hükümet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada Cenin mülteci kampından 19 yaşındaki Salih Ahmed Muhammed Ammar adlı gençle, şehir merkezinden 21 yaşındaki Raid Ziyad Abdullatif Ebu Yusuf isimli gencin cenazesinin hastaneye ulaştığı bildirilmişti. Görgü tanıkları işgal güçlerinin yine saldırılarda şehit edilen Cenin şehrinden Nur Abdulilah Cerrar'ın cesedine el koyduklarına ve Emced İyad Azmi adlı gencin çok ağır yaralı bir halde işgal güçleri tarafından götürüldüğünün görüldüğüne dikkat çektiler.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar