CENİN'DE 4 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan Cenin şehrinin merkezinde ve mülteci kampında bugün (16 Ağustos Pazartesi) sabah siyonist işgal güçlerinin saldırısı sonucu meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençlerden dört kişi şehit edildi.  

Görüntülenme: 1058 Tarih: 16 Ağustos 2021 09:57
CENİN'DE 4 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Cenin'deki Şehit Halil Süleyman Hükümet Hastanesi tarafından verilen bilgilere göre Cenin mülteci kampından 19 yaşındaki Salih Ahmed Muhammed Ammar adlı genç şehit edilirken, şehir merkezinden de 21 yaşındaki Raid Ziyad Abdullatif Ebu Yusuf isimli genç şehit edildi. İşgal güçlerinin yine saldırılarda şehit edilen Cenin şehrinden Nur Abdulilah Cerrar ve Emced İyad Azmi adlı gençlerin naaşlarına da el koydukları bildirildi. 

Filistinli kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin baskınları üzerine geniş çaplı çatışmalar meydana geldi ve büyük çaplı patlama sesleri duyuldu. Değişik noktalarda karşılıklı olarak silahlı çatışmalar vuku buldu. İşgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine öldürme kastıyla ateş ettikleri gözlemlendi. 

Cenin'deki Filistinli güçler Cenin şehrinde ve mülteci kampında şehitlerin ruhları için yas ilan edilmesini ve boykot düzenlenmesini kararlaştırdı. 

Siyonist medya organları son günlerde işgal ordusunun, Cenin'de direnişçilerle meydana gelen çatışmalar sebebiyle bu bölgeye geniş çaplı baskın düzenleme hazırlığı içinde olduğu haberleri yayınlıyordu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar