BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyen işgal güçleri Kalkiliya ve Kudüs’te iki genci gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 932 Tarih: 15 Ağustos 2021 02:18
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin Tarık Selim adlı genci Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve baskın sırasında işgal güçleriyle belde sakinleri arasında çıkan çatışmada birçok kişinin işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.
 

İşgal güçleri Cenin’in güneybatısındaki Yabed beldesinde de bazı mahallelere baskın düzenleyerek belde caddelerinde devriye gezdi.
 

Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde ve Subeyh Dağı civarında gece şaşırtması faaliyetlerinin ve işgal güçleriyle çatışmaların dün gece geç saatlere kadar devam ettiği belirtildi.
 

Kudüs’te işgal güçlerinin Filistinli iki gencin peşine düştüğü, gençleri Babu’l-Amud bölgesi ve Salahaddin Caddesi’ne kadar kovaladığı, Sadi Burkan isimli genci gözaltına aldığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri, günlük olarak Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek terör estiriyor.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı’nın hazırladığı rapora göre, işgal güçleri Temmuz ayında 3886 ihlal gerçekleştirdi.
 

Raporda, işgal güçlerinin geçen ay 325 bölgeye ve 115 eve baskın düzenlediği, baskınlar sırasında aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 406 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar