HAMAS: GAZZE KUŞATMASINA HEMEN SON VERİLMELİDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Cumartesi günü Siyonist rejim tarafından Gazze kuşatmasının kaldırılması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 971 Tarih: 15 Ağustos 2021 13:24
HAMAS: GAZZE KUŞATMASINA HEMEN SON VERİLMELİDİR

İRNA'nın El-Quds Al-Arabi'den alıntı yaparak verdiği habere göre, Hazım Kasım, Hamas'ın Siyonist rejimle ateşkes anlaşmasının arabulucularıyla, İsrail rejimini Gazze'deki artan kuşatmayı sona erdirmeye zorlamak için birçok temas kurduğunu belirtti.

İşgalci rejimin Gazze için bahsettiği tesisler yeterli değil ve bu bölgedeki insani krizi sona erdirme taleplerini karşılamayacaktır” dedi.

Hamas sözcüsü, "ırkçı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Mayıs ayından bu yana Gazze şeridine uygulanan kuşatmayı ve kısıtlamaları sona erdirmek için başta Mısır'daki dostlar olmak üzere arabulucularla temas halindeyiz" dedi.

Bu arada Filistin İslami Cihad Hareketi de, direniş gruplarının, işgalci İsrail’in başarısızlığını örtmek için abluka bahanesine sarılmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

İslami Cihad Sözcüsü Tarık Selmi, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne uygulanan ambargonun, terörist İsrail’in saldırganlık ve terörizmini derinleştirdiğini belirterek, işgal ordusuna asla teslim olmayacaklarının altını çizdi.

Düzenlediği basın toplantısında Selmi, Kudüs Kılıcı Operasyonu karşısında askeri ve güvenlik konularında hezimete uğrayan işgal rejiminin, abluka şartlarını zorlaştırmaya, Filistin halkına yönelik keyfi ve toplu cezalarla yenilgisini örtbas etmeye çabaladığını söyledi.

Açıklamada, “İsrail işgal ordusunun, Kudüs Kılıcı Operasyonu sırasında uğradığı askeri ve güvenlik başarısızlığı hakkında basında çıkan haberler, İsrail ordusunun yetersiz ve aciz olduğunun kanıtıdır.” ifadelerine yer verildi.

Parstoday

Yorumlar