İSLAMİ CİHAD'TAN GAZZE ABLUKASI HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihad Hareketi, direniş gruplarının, işgalci İsrail’in başarısızlığını örtmek için abluka bahanesine sarılmasına izin vermeyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1242 Tarih: 14 Ağustos 2021 12:42
İSLAMİ CİHAD'TAN GAZZE ABLUKASI HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA

İslami Cihad Sözcüsü Tarık Selmi, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne uygulanan ambargonun, İsrail’in saldırganlık ve terörizmini derinleştirdiğini belirterek, işgal ordusuna asla teslim olmayacaklarının altını çizdi.

Düzenlediği basın toplantısında Selmi, Kudüs Kılıcı Operasyonu karşısında askeri ve güvenlik konularında hezimete uğrayan işgal rejiminin, abluka şartlarını zorlaştırmaya, Filistin halkına yönelik keyfi ve toplu cezalarla yenilgisini örtbas etmeye çabaladığını söyledi.

Açıklamada, “İsrail işgal ordusunun, Kudüs Kılıcı Operasyonu sırasında uğradığı askeri ve güvenlik başarısızlığı hakkında basında çıkan haberler, İsrail ordusunun yetersiz ve aciz olduğunun kanıtıdır.” ifadelerine yer verildi.

Gazze Şeridi’ne yönelik başlatılan ve 11 gün süren vahşi saldırılar karşısında direniş gruplarının elde ettiği zaferin, direniş güçlerinin saldırılara cevap vermedeki hızını ve kabiliyetini ortaya koyduğunu aktaran Selmi, sivil yerleşimcileri ağır silahlarla hedef almaktan imtina etmeyen İsrail rejimine bedel ödeteceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusundan bazı üst düzey yetkililer, Kassam Tugayları savaşçılarını bir yerde toplayıp tünelleri başlarına yıkma planında başarısız olduklarını itiraf etmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar