SİYONİST DONANMA GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail ordusuna bağlı botlar, Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıların teknelerine saldırırken, teknelerde ciddi hasarlara yol açtı. 

Görüntülenme: 1108 Tarih: 14 Ağustos 2021 00:54
SİYONİST DONANMA GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Filistinli kaynaklara konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir balıkçı, yasak bölgelerde avlanmadıkları halde İsrail botlarının, kendilerine yaklaştığını ve teknelerine ateş açtığını aktardı. Gazzeli balıkçı, saldırılar sonucu teknelerinin zarar gördüğünü bildirdi.

Saldırı üzerine balıkçılar, hayatlarını kurtarabilmek için alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

İşgal rejimiyle Filistinli direniş hareketleri arasında kabul edilen ateşkes anlaşmalarında Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesi 15 mile çıkarıldığı halde işgal güçleri bu alanda balıkçıların avlanmalarına fırsat vermiyor ve zaman zaman kıyıya çok yakın yerlerde de balıkçıların teknelerine saldırıyor, bazen kendilerini gözaltına alıp avladıkları balıklara ve teknelerine el koyuyorlar. 

Filistinli yetkililer ise, İsrail deniz kuvvetlerinin balıkçıların çalışmalarını engellediğini, balık avlamalarına izin vermediğini ve hemen her gün teknelerine ateş ettiğini belirterek, bunu ateşkes anlaşmasının açık ihlali olarak kabul ediyor.

Diğer taraftan Filistin merkezli yayınlanan bir rapora göre, 2020 yılında İsrail güçleri, ambargo altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli balıkçılara yönelik 320 ihlal gerçekleştirdi.

Gazze'deki Tarımsal Faaliyet Komiteleri Birliği’ndeki Balıkçılar Komitesi sorumlusu Zekeriya Bekir, geçtiğimiz 2020 yılında İsrail donanması tarafından Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçılar hakkında 320 ihlalin kaydedildiğini bildirmişti. Bekir ayrıca, İsrail güçlerinin balıkçılara doğrudan ateş açtığını, teknelerini taciz ettiğini ya da onlara karşı tazyikli su kullandığını aktarmıştı.

Siyonist İsrail, son verilere göre 2 milyon 255 bin civarında Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

İsrail rejimi, Filistinli direniş gruplarıyla yaşanan gerilimleri gerekçe göstererek Gazze Şeridi'ndeki balıkçıların avlanma mesafesini sık sık düşürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar