BM'DEN KORSAN İSRAİL'E KINAMA

Birleşmiş Milletler'deki (BM) insan hakları uzmanları, işgal güçlerinin, Batı Şeria'da çocuk haklarını savunan bir sivil toplum örgütüne düzenlediği baskını kınadı. 

Görüntülenme: 1169 Tarih: 14 Ağustos 2021 00:08
BM'DEN KORSAN İSRAİL'E KINAMA

Konuya dair yaptıkları açıklamada hukuk uzmanları, İsrail yönetimine, Filistinli çocukların İsrail askerleri tarafından öldürülmesini ve baskınlar sırasında çocukların maruz kaldığı insan hakları ihlalleriyle ilgili gerekli soruşturmaları başlatma çağrısında bulundu.

Açıklamada, uluslararası kanunları ve tüm insani normları çiğnemeye devam eden işgalci İsrail güvenlik güçlerinin, Uluslararası Çocukları Koruma Hareketi'nin (Defense for Children International) Filistin şubesinin Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı el-Bire kasabasında bulunan binasına baskın düzenlediğine, kuruma ait bilgisayarlara ve gizli belgelere el koyduğuna işaret edildi.

Uzmanlar, işgal rejiminden, gasp ettiği belge ve cihazları söz konusu örgüte iade etmesini talep etti.

BM’li yetkililer, işgalci İsrail’in, baskın ve korkutma politikalarıyla insan hakları savunucusu örgütleri susturmayı ve faaliyetlerini engellemeyi hedeflediğini vurguladı.

Öte yandan Filistinli yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, adı geçen hareket, daha önce de birçok defa aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin başını çektiği örgütlerin saldırılarına maruz kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar