BİR GRUP ABD'Lİ AKTİVİSTTEN FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ

Filistin’in haklı davasına destek veren bir grup ABD’li aktivist, İsrail için "Demir Kubbe" adlı hava savunma sisteminin yanı sıra güdümlü füzeler üreten Raytheon şirketinin girişlerini kapattı. 

Görüntülenme: 1132 Tarih: 13 Ağustos 2021 04:01
BİR GRUP ABD'Lİ AKTİVİSTTEN FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ

Filistin halkının yalnız olmadığını gösteren aktivistler, yaptıkları basın açıklamasında, düzenledikleri eylemle Raytheon şirketinin son on yılda Filistinlileri öldürmek, topraklarını gasp etmek ve apartheid rejimini ayakta tutmak için İsrail’e sağladığı milyarlarca dolarlık silah satışlarını protesto ettiklerini vurguladılar.

Söz konusu şirketin çalışanlarının, binaya girişini engelleyen eylemciler, tüm şirket işlerini 5 saatliğine durdurmayı başardı.

Yerel kaynaklar, protesto eyleminin, İsrail karşıtı Fang isimli bir kuruluşun öncülüğünde gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca bölgedeki emniyet makamları tarafından yapılan açıklamada, iki eylemcinin, şirketin girişine koydukları bir araca kendilerini bağladıkları, güvenlik güçlerinin müdahale ettiği ve itfaiye ekiplerinin eylem yerine intikal ederek bağları çözdüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz dönemlerde de İngiltere'de Filistin yanlısı bir grup aktivist İsrail ile silah ticareti yaptığı gerekçesiyle İngiliz hükümetini ve bu ülkeye insansız hava aracı (İHA) parçaları satan bir fabrikayı protesto etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar