İSLAMİ CİHAD'TAN UYARI

Filistin İslami Cihad Hareketi, siyonist rejimi el-Halil şehrindeki İbrahim türbesinin kimliğini değiştirme konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 1345 Tarih: 13 Ağustos 2021 07:09
İSLAMİ CİHAD'TAN UYARI

Filistin İslami Cihad Hareketinin Sözcüsü Tarık Selmi, siyonist rejimi İbrahim türbesini hedef alan yeni yerleşim planları konusunda uyardı.

Tarık Salmi şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail'in yerleşimciler için geçitler ve asansörler inşa etme hamlesi, İbrahim türbesine hâkim olmayı ve önemli İslami ve tarihi anıtlarını silmeyi amaçlıyor.’

İslami Cihad Hareketinin Sözcüsü, el-Halil eyaleti halkını ve eyaletin cesur aşiret üyelerini ve devrimci gençlerini, İbrahim türbesinin kimliğini vurgulamak için Cuma günü bu mescitte namaz kılmaya çağırdı ve dünyaya, Filistinlilerin mabetlerine ve camilerine saldırılmasına asla izin vermeyeceklerini ilan etti.

Daha önce, Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Ahmed Hüseyin de İsrail'in İbrahim türbesini Yahudileştirme planlarına karşı çıkma çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı ve şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci siyonist rejim, yerleşimcilerin saldırısını kolaylaştırmak için el-Halil'deki İbrahim Mescidine geçitler ve asansörler inşa etmeyi planlıyor.

İsrail'in bu eylemi, İbrahim Camii'nin yaklaşık 300 metrekarelik alanının işgal edilmesi anlamına geliyor ve bu, caminin Müslüman mülkiyetinin açık bir ihlalidir.’

İsrail Savunma Bakanlığı birkaç gün önce, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın talimatıyla Siyonist yerleşimcilerin Hz. İbrahim türbesine ulaşımını kolaylaştırmak için bir asansör inşa etme projesine başladığını duyurdu.

Bu projenin inşaatının yaklaşık 6 ay sürmesi bekleniyor. Bu proje, İbrahim Camii'nin otoparkından avlusuna giden yol üzerinde inşa edilecek.

Filistinliler, İbrahim Camisine asansör yapılmasını protesto etti ve son aylarda bu projeyi protesto etmek için birkaç gösteri düzenlediler.

İbrahim Camii, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil şehrinde bulunur ve tarihi 5000 yıl öncesine kadar uzanır. Bu cami, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi ve Mescid-i Aksa'dan sonra İslam dünyasının dördüncü en eski camisidir ve yaklaşık 12 bin kişi kapasitelidir. İbrahim (a.s)'in türbesi de bu mescitte bulunmaktadır. 

Rasthaber

Yorumlar