BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1090 Tarih: 12 Ağustos 2021 09:54
BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

16 yıl işgal zindanlarında kalıp dün (11 Ağustos Çarşamba) serbest bırakılan Filistinli esir Hamza Halayika, işgal güçleri tarafından bu sabah el-Halil'e bağlı eş-Şuyuh beldesindeki evine yapılan baskında yeniden tutuklanıp sorguya alındı.

İşgal güçleri, Halayika'yı İzzeddin Kassam Tugayları saflarında yürüttüğü direniş çalışmalarıyla bağlantılı olarak 12 Ağustos 2005'te tutuklamıştı.

Aynı zamanda İsrail kuvvetleri, Beytülahim’de 1, Nablus’ta 3 ve Tubas’ta 4 Filistinliyi tutukladı.

Filistin’deki yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, Cenin’e bağlı Ummu'r-Reyhan beldesine baskın düzenlediğini, beldenin giriş ve çıkışlarını kapattığını ve Filistinli 3 kardeşi tutukladığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Hamas’ın Batı Şeria Basın Bürosu tarafından yayınlanan periyodik rapora göre, temmuz ayı boyunca işgal güçleri tarafından Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen hak ihlali toplam 3 bin 886’yı buldu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar