İSLAMİ CİHAD'TAN FAS'A UYARI

Filistin İslami Cihad hareketi sözcüsü, terör rejimi İsrail dışişleri bakanının Fas ziyaretinin kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1178 Tarih: 12 Ağustos 2021 18:48
İSLAMİ CİHAD'TAN FAS'A UYARI

Filistin İslami Cihad hareketinin sözcüsü Tarık Selmi, terör rejimi İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Çarşamba günü Fas'a yaptığı ziyareti kınadı.

Selmi, İsrail dışişleri bakanının Afrika kıtasındaki bir Arap ülkesine yaptığı ziyaretin, Cezayir'in başını çektiği kıtadaki bazı ülkelerin siyonist rejim İsrail'i Afrika Birliği'nden çıkarma kararı aldığı bir sırada gerçekleşmesini kınarken kabul edilemez olduğunu söyledi.

Filistin İslami Cihad sözcüsü, "Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesi, Arap ve İslam milletlerinin iradesinden kaynaklanmayan ve milletlerin Filistin'i özgürleştirme  taleplerine aykırı olan başarısız bir politikadır" dedi. 

Korsan rejim İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid dün Fas'a gitti. Lapid'in Dışişleri Bakanı Nasır Burita da dahil olmak üzere bazı Faslı yetkililerle görüşmesi planlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan'dan sonra Fas Krallığı, geçen yıl Siyonist rejimle ilişkilerin normale döndüğünü açıklayan dördüncü ülke oldu.

Parstoday

Yorumlar