GASIP İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİ ÜZERİNDE YENİ BİR SİNSİ PLAN UYGULUYOR

İşgalci İsrail, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla Hz. İbrahim Camisi’nde koridor, avlu ve asansör inşasını öngören bir Yahudileştirme projesini uygulamaya başladı. 

Görüntülenme: 983 Tarih: 09 Ağustos 2021 19:39
GASIP İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİ ÜZERİNDE YENİ BİR SİNSİ PLAN UYGULUYOR

Yahudileştirme projesi, İsrail Savaş Bakanlığı'nın Mühendislik ve İnşaat Departmanı tarafından ve sözde İsrail Sivil İdaresi'nin denetimi altında yürütülüyor. Projenin, yaklaşık altı ay sürmesi bekleniyor.

Söz konusu proje, Hz. İbrahim Camii'ne yayaların ve arabalarının ulaşımını kolaylaştıracak bir koridor ve yol yapımının yanı sıra aynı amaca yönelik asansör yapımını da içeriyor.

İsrail Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz nisan ayında Filistinlilerin, Yahudi yerleşimcilere hizmet vermek üzere Batı Şeria’da bulunan Hz. İbrahim Camisi'ne inşa edilecek asansör için verilen ruhsat kararının askıya alınması talebini reddetmişti.

Cami alanından yaklaşık 300 metrekareyi ele geçirmeyi hedefleyen siyonist İsrail rejimi, Yahudileştirme projesini finanse etmek için şimdiye kadar iki milyon şekel bütçe tahsis edildiğini açıkladı.

El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nin altında yer alan mağarada Hazreti İbrahim ve eşinin kabirlerinin yanı sıra Hz. İshak, Hz. Yakub, Hz. Yusuf ve eşlerinin mezarları bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar