FİLİSTİNLİ ESİR ÇOCUK AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İnsan hakları kaynakları, işgal polisi tarafından tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Filistinli bir çocuğun açlık grevine başladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1076 Tarih: 08 Ağustos 2021 03:09
FİLİSTİNLİ ESİR ÇOCUK AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan avukat Muhammed Hac, İsrail polisinin Akka şehri sakinlerinden 16 yaşındaki Bilal Antakli'yi iki gün önce annesiyle birlikte, ameliyata gittiği sırada yoldayken tutukladığını belirtti.

Çocuğun ameliyat için oruç tuttuğunu belirten avukat, tutuklanmasını protesto etmek için açlık grevine başladığını, ancak psikolojik ve ruhsal rahatsızlıkları olduğunu ve ailesinin elinde bunu kanıtlayan sağlık belgeleri bulunduğunu bildirdi.

Çocuğun Akka'da yaşanan çatışmalara ve bir otelde çıkan yangına katıldığını iddia eden işgal polisi, bunların ciddi suçlamalar olduğunu belirtiyor.

Avukat, işgal mahkemesinin çocuğun tutukluluğunu "hakkındaki yasal işlemlerin sona ermesine kadar" uzattığını belirtti.

1948’de işgal güçleri tarafından işgal edilen bölgelerde yaşananlar ve geçtiğimiz Mayıs ayında Gazze ve Kudüs'e yönelik yapılan saldırılar nedeniyle Filistinli gençlerin direnişe geçmesinin ardından işgal kuvvetleri, geniş çaplı tutuklama operasyonları başlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar