FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 13’ünün idari hapis cezalarını protesto amacıyla başladıkları açlık grevi eylemini sürdürdüklerini bildirdi. 

Görüntülenme: 1335 Tarih: 08 Ağustos 2021 13:54
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Açlık grevine ilk başlayan esirin el-Halil’e bağlı Beni Naim beldesi sakinlerinden Salim Zeydat olduğunu ve 28 gündür açlık grevini sürdürdüğünü kaydeden Esir Kulübü, daha sonra başka esirlerin de kendisine destek amacıyla eyleme katıldıklarını söyledi.
 

Esir Kulübü, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, el-Arrub Kampı sakinlerinden esir Muhammed Halil Ebu Sel ve esir Ahmed Abdurrahman Ebu Sel’in idari hapis cezalarının yenilenmeyeceğine dair verilen taahhüt üzerine açlık grevi eylemine son verdiklerini ifade etti.
 

İdari hapis cezalarına son verilmesi talepleri işgal yönetimi tarafından kabul edilmeyen esirlerin uzun süredir açlık grevinde oldukları için sağlık durumlarının kötüye gittiğine dikkat çeken Esir Kulübü, açlık grevindeki esirlerden çoğunun en-Nakab Sahra Cezaevi’nde alıkonulduğunu belirtti.
 

Bu arada, açlık grevine başladıkları günden bu yana işgal güçlerinin Filistinli esirlere baskı yaptığı, ailelerinin ziyaretine izin vermediği ve esirleri açlık grevinden vazgeçirmeye çalıştığı kaydedildi.
 

Yılbaşından bu yana 45 esirin açlık grevi eylemi yaptığı, çoğu idari hapis cezalarını protesto için yapılan eylemlerin cezaların uzatılmayacağı yönünde işgal yönetimince verilen sözler üzerine sona erdirildiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar