BEYTA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde dün akşam işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda birçok kişi gerçek mermiyle ve plastik mermiyle yaralanırken onlarca kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi. 

Görüntülenme: 1179 Tarih: 08 Ağustos 2021 17:22
BEYTA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Filistin Kızılay Derneği Nablus İlk Yardım Merkezi Müdürü Ahmed Cibril, ilk yardım ekiplerinin elinden gerçek mermiyle yaralanan bir kişiyi Rafidya Devlet Hastanesi’ne kaldırdığını ve dokuz kişinin de plastik mermilerle yaralandığını söyledi.
 

Cibril, Beyta beldesinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında 27 kişinin de işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade etti.
 

Bu arada, Nablus’un güneyindeki Beyta beldesi sakinlerinin dün gece ana cadde yakınlarındaki kavşakta gece şaşırtması faaliyetleri düzenlediği ve şehit Şadi eş-Şurfa’nın cesedinin ailesine teslim edilmesini istediği belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, belde girişinde konuşlanan işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların çıktığını ve işgal askerlerinin Filistinli gençleri kovaladığını, Filistinlilerin Beyta Kavşağı’nda otomobil lastikleri yaktığını ve işgal güçlerinin gençlerin yerini tespit için aydınlatma fişekleri kullandığını söyledi.
 

Beyta beldesinde halk direnişi faaliyetlerinin başladığı günden bu yana 6 Filistinlinin şehit olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar