ALİ EKBER VELAYETİ HAMAS LİDERİ HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İran İslam İnkılabı Rehberi'nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 1082 Tarih: 08 Ağustos 2021 16:37
ALİ EKBER VELAYETİ HAMAS LİDERİ HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İRNA ajansına göre, Velayeti dün İsmail Heniyye ile yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti'nin mazlum Filistin halkının ülkülerini  destekleme konusundaki tutumuna vurgu yaparken, büyüme, ilerleme, cihad ve direnişin zafer sürecini geçmişle mukayese edilmeyecek düzeyde olduğunu söyledi.

Velayeti, Direniş Cephesi'nin çabalarını, cesaretini, becerikliliğini ve direncinin takdire şayan olduğunu söyledi. 

Bu görüşmede İsmail Haniyye de, İran milletini ve devletini, Seyyid İbrahim Reisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasından dolayı tebrik ederek, ''bu seçim gösterdi ki, halkın oyuna, iradesine ve seçimine özel bir saygı ve önem vardır ve İslam İnkılabı Rehberi'nin liderliği bir gurur ve onur kaynağıdır.' dedi.

Hamas'ın siyasi büro başkanı, "Filistin ve İslami hareketler, mücadele ve cihatta büyük başarılar ve büyük ilerleme kaydettiler ve İslam İnkılabı Rehberi'nin yol göstericiliği her zaman bir işaret olmuştur ve o İslam dünyası için büyük bir nimettir" dedi.

Hamas siyasi büro başkanı ayrıca şöyle dedi: ''Hamas hareketi eğitim, öğretim, propaganda, direniş ve Siyonist düşmana karşı cihat gibi büyük süreçlerde büyük ve etkili ilerleme ve kazanımlar kaydetti.''

Parstoday

Yorumlar