NASRALLAH'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan direniş cephesinin ırkçı İsrail’e karşı 33 günlük savaşta ulaştığı zaferin 15'inci yıldönümü münasebetiyle canlı yayında konuştu. 

Görüntülenme: 1242 Tarih: 08 Ağustos 2021 00:46
NASRALLAH'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Nasrullah, 2006 yılında terör rejimi İsrail'in Lübnan'a savaş açmasını ve buna karşı Hizbullah hareketinin misillemede bulunmasına temasla, "Temmuz Savaşı'nda elde edilen zaferin yıldönümünde, herkesin en önemli sorumluluğu bu savaşın kazanımlarını korumaktır. Bu kazanımlar ve denklemler, müzakere masasında değil, büyük fedakarlıklarla elde edildi." dedi.

Hasan Nasrullah, "Bu kazanımlar son yıllarda korundu ve Filistinlilerin Kudüs'ün Kılıcı Savaşı'nda ırkçı rejime karşı kahramanca savaşmasıyla yeni bir aşamaya girdi. Temmuz Savaşı'nın en önemli başarısı, direnişin tarihi ve stratejik bir kazanımı olarak caydırıcı bir dengenin kurulmasıydı." ifadesini kullandı.

2006'dan sonra Siyonist düşmanın asıl endişesinin direnişin sahip olduğu silahlar ve bu yönde kaydettiği ilerlemeler olduğunu söyleyen Nasrullah, Siyonist Rejim'in direniş güçleriyle karşı karşıya gelmekten korktuğu için son 15 yılda Lübnan'na yönelik hava saldırısı gerçekleştirmediğini kaydetti.

Hasan Nasrullah, Lübnan'ın güneyindeki son gelişmeleri değerlendirerek, "Direnişin füze gücü arttı, geçtiğimiz günlerdeki olaylar son 15 yılda yaşanmadığı için çok önemli bir gelişmeydi." açıklamasında bulundu.

Nasrullah sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın güneyine yapılan hava saldırılarına acilen uygun bir şekilde tepki verilmesi gerekiyordu, son Siyonist saldırganlığa karşı tepkimiz ölçülü bir misillemeydi. Askeri bölge olduğu ve tarımcılık yapılmadığı için Şeba Çiftliklerindeki açık araziyi seçtik, bilinçli olarak gündüz müdahale ettik.' 

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, bugün Siyonist düşmanın Hizbullah'ın varlığından her zamankinden daha fazla endişe duyduğunu belirterek, süper güçler ve bölgedeki bazı ülkeler tarafından desteklendiğini söyledi.

Lübnan Hizbullahı genel sekreteri de Siyonist rejimin Suriye'deki yenilgisine değinerek,  ırkçı İsrail'in Suriye'ye saldırarak direniş güçlerinin yeteneklerinin artmasını  engelleme hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Parstoday

Yorumlar