SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerleşimciler, bu sabah Cenin'e bağlı Kefer Rai beldesindeki Ebu'ş-Şevarib Dağı'nda birkaç Filistinli çiftçiye saldırıp üzerlerine ateş açtı. 

Görüntülenme: 1010 Tarih: 07 Ağustos 2021 00:04
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Filistin’deki yerel kaynaklar, Filistinli İbrahim Mulhem ve birkaç arkadaşının Kefer Rai bölgesindeki tarım arazilerindeyken siyonist yerleşimcilerin saldırısına uğradığını bildirdi.

Ve daha sonra gençleri takip eden fanatik yerleşimciler, üzerlerine ateş açarak Mulhem’in aracına zarar verdi.

19 Temmuz’da işgalci yerleşimciler, Ebu'ş-Şevarib Dağı bölgesine, devlet malı olduğunu ve sahipsiz olduğunu iddia ederek el koydu.

Yaklaşık 100 dönümlük bir alana sahip olan dağın yerleşimci çeteleri tarafından ele koyulması Kefer Rai sakinlerini şaşırttı.

Dağın zirvesine yerleşen yerleşimciler, oraya giden bir yol inşa ederek, oradaki yabani otları yakıp, etrafına çit çekerek yakındaki Dutan yerleşim merkezinden eşyalarını taşımaya başladılar.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilip Filistin topraklarına yerleştirilen yerleşimci teröristler, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde vatandaşlara, topraklarına ve mahsullerine yönelik günlük saldırıları sürekli artırıp tamamen Yahudi bölgesi haline dönüştürmek istiyor.

Hamas’ın Batı Şeria Basın Bürosu tarafından yayınlanan periyodik rapora göre, Temmuz ayı boyunca işgal güçleri tarafından Batı Şeria ve Kudüs’teki Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen hak ihlali toplam 3 bin 886’yı buldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar