CUMHURBAŞKANI REİSİ HAMAS LİDERİ HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniyye ile yaptığı görüşmede, "Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu, işgalle mücadelede büyük bir sıçrama gösterdi" dedi. 

Görüntülenme: 1210 Tarih: 07 Ağustos 2021 14:23
CUMHURBAŞKANI REİSİ HAMAS LİDERİ HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Seyyid İbrahim Reisi, dün akşam İsmail Heniyye ile yaptığı görüşmede, Kudüs'ün kurtuluşu ve Filistin işgalinin sona ermesi konusundaki umutlu görüşü için kendisine teşekkür ederken, ''Bugün direnişin büyük zaferinin nişaneleri kendini gösterdi ve "Kudüs'ün Kılıcı" Operasyonu bunlardan biriydi'' dedi. 

Reisi, "Kudüs'ün Kılıcı" Operasyonu zaferini, direniş hareketinin dostları için bir umut ve düşmanların umutsuzluğunun nedeni olarak nitelendirerek, "Bu zaferin en önemli mesajı, Filistin'deki direniş teorisinin cevap vermesiydi ve verecek.'' dedi. 

HAMAS lideri İsmail Heniyye de, bu görüşmede Filistin'in ve dünyanın her yerindeki dirençli ve mazlum Filistin milletinin tebrik ve selam mesajlarını Ayetullah Reisi'ye iletirken, ''İran İslam Cumhuriyeti ve İmam Humeyni (ra) İslam İnkılabı'nın zaferinin başlangıcından itibaren Filistin meselesini ciddiye aldılar.'' dedi.

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı, Uluslararası Kudüs Günü'nün belirlenmesini İslam Cumhuriyeti'nin en önemli ve kalıcı eylemlerinden biri olarak değerlendirdi ve şunları söyledi: "İran, İslam Devrimi'nin zaferinin üzerinden 43 yıl geçti. Filistin'in kurtuluşu idealinden de vazgeçmedi ve son seçimlerdeki zaferiniz, İran milletinin Kudüs'ün kurtuluş davasını desteklemedeki istikrarının bir başka kanıtı oldu.''

İbrahim Reisi,  dün Irak Haşdi Şabi Kurumu  başkanı Faleh el-Feyyaz ile de yaptığı görüşmede, Irak halkının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin değerli rolüne övgüde bulunarak,  Irak'ı ve Irak halkını terör örgütlerine karşı savunan Haşdi Şabi'yi oluşturmadaki din merciliğinin değerli rolüne atıfta bulundu ve ''bu kurumun Irak ve Irak halkına nice nimetler getirdiğini ve bundan sonra da getireceğini'' söyledi.

Görüşmede Haşdi Şabi Kurumu başkanı da, general Kasım Süleymani'nin cesaretinin ve temiz kanının, İran ve Irak halkı arasındaki derin bağ üzerindeki etkisine değindi ve  Ayetullah Reisi'nin cumhurbaşkanlığına seçilmesini de tebrik ederek  'General Kasım Süleymani, iki millet arasındaki gönül ilişkisinin sembolü olmuştur.' dedi. 

Parstoday

Yorumlar