ASKALAN ZİNDANINDA GERİLİM HAD SAFHADA

Filistin Esirler Kulübü, işgalci İsrail’in Askalan (Aşkelon) Hapishanesi’nin güvenlik nedenlerinden tutuklanan esirlere tahsis edilen 3. bölümünde aşırı bir gerilimin hâkim olduğunu bildirirken, Filistinli esirlerin kabul edilemez hak ihlallerine maruz kaldığına dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1130 Tarih: 06 Ağustos 2021 13:37
ASKALAN ZİNDANINDA GERİLİM HAD SAFHADA

Esirler Kulübü’nün yaptığı açıklamada, hapishane idaresinin, hapishanelerdeki Filistinli esirlere kasıtlı olarak tıbbi ihmal politikası uyguladığı ve bunun neticesinde hasta sayısında ciddi artış yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, Askalan Hapishanesi’ndeki esirlerin, talep listesini hapishane idaresine teslim ettiği kaydedildi. Talepler arasında, sadece Filistinli esirlerin tutulduğu 3. Bölümünün kökten kapatma, buradaki esirleri başka bir yere nakletme, hapishane koşullarını iyileştirme, hijyenik ve sağlıklı bir ortam oluşturma, kasıtlı tıbbi ihmal politikasına son verme ve temel hakları sağlama yer alıyor.

Açıklamada, keyfi tutuklamalar sonucu haksız yere tutuklanan Filistinli esirlerin durumunun geçen yıllara nazaran çok daha kötü olduğu, karanlık işgal zindanlarında insanlık dışı muamelelere ve sistematik baskı politikalarına maruz kaldıkları aktarıldı.

Karşı karşıya kaldıkları amansız hastalıklar nedeniyle acılar içinde kıvranan bazı esirlerin uğradıkları hak ihlallerine dikkat çekilen açıklamada, uluslararası insan hakları savunucusu örgütlere, Filistinli esirler için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Filistin resmi verilerine göre, Siyonist İsrail zindanlarında 500'e yakını idari tutuklu, yaklaşık 220’si çocuk olmak üzere 5 binden fazla Filistinli esir bulunuyor. 

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar