GASIP İSRAİL GAZZE VE BATI YAKA'DA 11 MATBAAYI YIKTI

İsrail işgal güçleri, yılbaşından bu yana Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki 11 matbaa ile yayınevini yıkarken, bazıları hakkında kapatma çıkardı. Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, yıkım esnasında matbaa müştemilatının tamamını kullanılamaz hale getirdiğini belirtiyor. 

Görüntülenme: 1293 Tarih: 06 Ağustos 2021 23:35
GASIP İSRAİL GAZZE VE BATI YAKA'DA 11 MATBAAYI YIKTI

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamaya göre, Filistin Enformasyon Bakanlığı, işgal güçlerinin, Kudüs'ün doğusundaki el-İzeriyye mahallesinde hattat Amir Ebu'r-Riş'in matbaasına baskın düzenleyip içindeki malzemeleri tahrip ettiklerini ve geride büyük hasar bıraktıklarını bildirdi.

Enformasyon Bakanlığı, işgal ordusunun, geçtiğimiz mayıs ayında abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda birçok matbaa ve basın kurumunu hedef aldığını kaydetti. 

Ayrıca, siyonist İsrail'in, ambargo altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında gerçekleri örtmek ve gazetecilerin görevlerini yapmasını engellemek için ölümcül silahlar kullandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, İsrail yönetiminin, matbaa ve basın kurumlarını bombalamakla, Filistin halkına yönelik işlediği insanlık suçlarının uluslararası arenaya taşınmasını engellemeyi amaçladığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar