FİLİSTİNLİ 13 ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

İşgal rejimi zindanlarında haksız yere tutulan 13 Filistinli esir, idari hapis cezalarını ve herhangi bir suçlama yapılmadan esir tutulmalarını protesto etmek için açlık grevini sürdürüyor.   

Görüntülenme: 1161 Tarih: 06 Ağustos 2021 15:51
FİLİSTİNLİ 13 ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Kadri Ebubekir, 13 Filistinli esirin, siyonist işgal rejiminin kendileri hakkında verdiği idari tutukluluk kararını protesto etmek için başlattıkları açlık grevi eylemini sürdürdüklerini bildirdi.

İşgal zindanlarındaki esirlerin dosyalarını takip eden Ebubekir, 4 esirin ise cezaevi idaresinin tutukluluk hallerini sonlandırma sözü vermesi üzerinde açlık grevlerini askıya aldığını açıkladı.

Açlık grevindeki bazı esirlerin sağlık durumunun tehlikeli boyutlara ulaştığını hatırlatan Ebubekir, İsrail rejimine, Filistinlilere yönelik uyguladığı gayrimeşru politikalarına son verme çağrısında bulundu.

Açıklamasında Ebubekir, İsrail’in idari tutukluluk gibi uygulamalarının, Filistinli esirlere yönelik kasıtlı ve yavaş yavaş öldürme politikasının bir parçası olduğunu belirterek, uluslararası örgütlere ve insan hakları kuruluşlarına esirlerin maruz kaldığı hukuksuzluklara son verilmesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

İşgal yargısı Filistinliler hakkında hiçbir dava dosya açmadan ve herhangi bir suçlamada bulunmaya gerek görmeden, altı aya kadar idari tutukluluk cezası verebiliyor ve bu cezayı yine altı aylık sürelerle 10 kez yani beş yıla kadar uzatabiliyor. 

Filistinli esirler konusunda uzman kurumların bildirdiğine göre işgalci İsrail’in karanlık zindanlarında 30 Haziran itibariyle çeşitli zorluk ve eziyetlerden muzdarip 440'ı idari tutuklu, 41’i kadın ve 225’i çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin esir bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar