HAMAS'TAN FKÖ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi üyelerinin ve Filistin Yönetimi bakanlarının, FKÖ’nün Ramallah’taki merkezinde Siyonist gazetecilerle bir araya gelmesini şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1091 Tarih: 06 Ağustos 2021 12:50
HAMAS'TAN FKÖ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Hamas'ın Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında, Filistin Yönetimi’ne bağlı üst düzey yöneticiler ile İsrailli yetkililer ve işgal makamları arasında gerçekleştirilen toplantıların, ulusal değerleri çiğnediği, Filistin halkının, esirlerinin ve şehit ailelerinin duygularını yaraladığı ve direniş mücadelesini baltaladığı belirtildi.

Açıklamada, “Yaşanan gelişmeler, FKÖ örgütüne hakarettir, kuruluş amacından ciddi bir sapmadır ve örgütü ele geçirenlerin hedeflerinin tehlikeli yansımasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Hamas, İsrailli gazetecilerle toplantılar yapmanın ve bu tür buluşmaları organize edenlerin, İsrail işgaline karşı direnen ve planlarını bertaraf etmek için gece gündüz mücadele eden Filistin halkını temsil etmediğini vurguladı.

Filistin direnişinin sancaktarlığını yapan Hamas, tüm Filistinlilere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi hareketlerine ve kanaat önderlerine, siyonistleşmeye yönelen akımlara karşı tek ses olma ve işgale peşkeş çekenlere dur deme çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar