DOĞU KUDÜS'ÜN SİLVAN BELDESİ HALKINDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesi sakinleri, Filistin halkına, İsrail yönetiminin gayrimeşru tehcir ve yıkım politikalarını protesto etmek için Cuma namazını bu beldede kılma çağrısı yaptı. 

Görüntülenme: 1436 Tarih: 05 Ağustos 2021 18:17
DOĞU KUDÜS'ÜN SİLVAN BELDESİ HALKINDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Belde halkı, bu adımın, işgalci İsrail’e bağlı yerel belediyenin, Silvan’daki evleri tahliye etme ve yıkma kararlarını kınamak için geldiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde belediye makamlarına, Kudüs'ün Silvan beldesinde yer alan evlere yönelik 6 bin 817 adli ve idari yıkım emri teslim edildi. Ayrıca, Yahudi yerleşimcilere tahsis edilmek üzere Filistinlilere ait 53 ev hakkında tahliye kararı verildi.

Silvan beldesindeki 6 mahalle, İsrail rejiminin fanatik Yahudilerin kullanımına sunulacak yeni yerleşim birimleri inşa etmek için yürüttüğü tehcir politikası tehdidiyle karşı karşıya. Aynı şekilde yasa dışı yerleşim faaliyetleri yürüten Yahudi dernek ve vakıfları, Filistinlilerin yüzlerce dönümlük topraklarına el koymaya çalışıyor.

Öte yandan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi’nin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan beldesinde Filistinlilerden yasa dışı olduğunu iddia ettiği 100 daireyi boşaltmalarını talep ettiğini açıklamıştı.

Silvan'ı Savunma Komitesi Başkanı Fahri Ebu Diyab, Safa Ajansı'na daha önce yapmış olduğu bir açıklamada, Silvan beldesinde yıkım ve etnik temizlik tehdidi altında olan 6 mahalle olduğunu, binaların %40'ından fazlasının ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıkımla tehdit edildiğini belirtmişti.

Diğer taraftan Filistinli uzmanlar, işgalci İsrail’in, İslam aleminin gözbebeği Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alması ve çok sayıda Filistinliye ev sahipliği yapması nedeniyle sürekli olarak Silvan Mahallesi’ni hedef aldığına dikkat çekiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar