ZİYAD ENNEHALE'DEN DİRENİŞ VURGUSU

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale yaptığı bir açıklamada, Fetih ve Hamas hareketleri arasında uzlaşmanın mümkün olmadığının, direnişin siyonistlere karşı koymada en doğru yol olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 1603 Tarih: 05 Ağustos 2021 20:31
ZİYAD ENNEHALE'DEN DİRENİŞ VURGUSU

El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre Ziyad Nehale, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Fetih ve Hamas hareketleri arasında uzlaşma mümkün değildir. Fetih ile Hamas arasında uzlaşmaya yönelik adımlar ve arabuluculuklar faydasızdır."

Ziyad Nehale, "Bir Filistin devletinin kurulması ancak direniş yoluyla güç dengesinin değiştirilmesiyle mümkündür. Biri direniş seçeneğini, diğeri ise tam tersini savunan iki kutbu birleştirmek mümkün değildir." dedi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, "İşgalcilerle uzlaşma konusunu gündeme getiren hiç kimse Siyonist planın farkında değildir. Filistin halkının haklarından feragat edilen bir siyasi programın hiçbir değeri yoktur." açıklamasında bulundu.

Nehale, "Siyonist proje, Filistin'in yani İsrail'in ve Kudüs'ün bu rejimin başkenti olmasıdır. İdeolojide, toprak ve tarih konusunda Siyonistlerle aynı fikirde değiliz." dedi.

Direniş lideri, "Direniş, Siyonist rejimin projesine karşı çıkmanın en iyi ve en doğru yoludur." diye belirtti.

Filistin İslami Cihad Hareketi lideri, kendi hareketlerinin Kurtuluş Örgütü'nün uzlaşmaya dayalı siyasi programına karşı olduğunu da ifade etti.

rasthaber

Yorumlar