SUUD ELİNDE TUTTUĞU FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DAVASINI GELECEK HAFTA KARARA BAĞLAYACAK

Suudi Arabistan'daki Ürdünlü Tutuklular Komitesi Başkanı Hıdır el-Meşayih, Suud makamlarının, 2 yıldan fazla süredir ülkede tutuklu bulunan Filistin ve Ürdün uyruklu tutuklular hakkındaki nihai kararını gelecek hafta belirleyeceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1122 Tarih: 05 Ağustos 2021 20:46
SUUD ELİNDE TUTTUĞU FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DAVASINI GELECEK HAFTA KARARA BAĞLAYACAK

Konuya ilişkin yayınladığı basın bildirisinde el-Meşayih, Suudi yetkililerin, söz konusu tutuklular hakkındaki hükmünü önümüzdeki hafta açıklayacağı yönündeki kararını şaşırtıcı olmakla nitelendirerek, bu kadar erken olacağını beklemediklerini belirtti.

Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi, 4 Temmuz tarihinde, iki yıldan fazla süredir ülkedeki cezaevlerinde gözaltında bulunan Ürdünlüler ve Filistinliler hakkında verilmesi beklenen yargı kararını erteleme karar almıştı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) yıllardan beri Suudi Arabistan'da temsilciliğini yapan Dr. Muhammed el-Hudari ile oğlu Hani, 4 Nisan 2019 tarihinde bu ülkede hapse atılmıştı. 

El-Hudari, ailesiyle birlikte 25 yıldan beri Suudi Arabistan'da ikamet ediyor. Bu süre içinde sürekli Filistin davasına hizmet verdi ve Suudi Arabistan ile Filistin halkı arasında kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için sürekli çaba sarf ettiler.

Diğer yandan, merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, 6 Eylül 2019 tarihli raporunda, Suudi Arabistan'da 60 Filistinlinin zorla kaybettirildiğini kaydetmişti.

Tutuklular arasında öğrenci, akademisyen, iş adamı ve hac ibadetini yerine getirmek için ülkeye gelen Filistinli vatandaşların bulunduğuna dikkat çekilen raporda, bu kişilerin, herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin dış dünya ile ilişkilerinin kesildiği, yakınlarıyla ya da avukatlarıyla iletişim kurmalarına izin verilmediği ve mallarına el konulduğu kaydedilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar