NİZAR BENAT'IN KATİLLERİNDEN HESAP SORULMALI

Filistinli hareketler, sivil toplum kuruluşları, seçim listeleri ve aktivistler, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah kentindeki El-Menara Meydanı'nda bir araya gelerek, siyasi muhalif Nizar Benat’ın katillerinden hesap sorulmasını talep etti. 

Görüntülenme: 1180 Tarih: 03 Ağustos 2021 03:46
NİZAR BENAT'IN KATİLLERİNDEN HESAP SORULMALI

Benat’ın ölümü üzerinden 40 gün geçmesine rağmen Filistin Yönetimi’nin gerekli yasal adımları atmamasına tepki gösteren yüzlerce Filistinli, Ramallah kentinde düzenledikleri gösteride, Benat’ı öldüren güvenlik güçlerinin yargıya teslim edilmesini ve böylece adaletin tecelli etmesini beklediklerini vurguladı.

Benat’ın öldürülmesinden Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı sorumlu tutan göstericiler, “Ey Abbas bizi dinle; hükümeti dağıt ve yakamızdan düş” şeklinde sloganlar atarak Abbas’a istifa çağrısında bulundu.

Ayrıca eylemciler, Ramallah yönetiminin, İsrail'le güvenlik iş birliğine dönme kararını da sert dille kınadı. 

Gösteriye katılan Filistinliler, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde işgal güçlerine ve İsrail makamlarına karşı direnmeye devam eden Kudüslüleri selamladı.

Filistinli muhalif aktivist Nizar Benat, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 24 Haziran günü sabaha karşı Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da alıkoyduğu ve sonrasında döverek öldürdüğü Nizar Benat’ın ailesi, muhalif aktivistin öldürülmesinden Abbas ve Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye’yi sorumlu tutuyor.

Aile tarafından yapılan açıklamada, Benat’ın güvenlik güçlerince öldürülmesi ve daha önceki tüm tutuklamalarından, Abbas yönetimi ve İştiyye’nin sorumlu tutulduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar