SİYONİST İSRAİL ŞEHİT NAAŞLARINI TESLİM ETMİYOR

Filistinli şehit Abdülhamid’in annesi Ezhar Ebu Surur, işgalci İsrail rejiminin, 4'ü Rakamlar Mezarlığı'nda kalanları morglarda olmak üzere 2015'ten bu yana şehit edilenlerden 82 Filistinlinin cenazesini teslim etmediğini, 2015'ten önce el koymuş olduğu şehit cenazesi sayısının ise 253'e ulaştığını söyledi. 

Görüntülenme: 1056 Tarih: 01 Ağustos 2021 16:48
SİYONİST İSRAİL ŞEHİT NAAŞLARINI TESLİM ETMİYOR

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunan Ebu Surur, İsrail'in, 2015'ten önce aralarında işgal zindanlarında hayatlarını kaybeden esirlerin de bulunduğu 253 Filistinli şehidin cenazelerini teslim etmediğini vurguladı. 

Açıklamalarında Ezhar Ebu Surur, yakınlarına ait naaşlar İsrail makamları tarafından alıkonulan Filistinli ailelerin acılarına son vermek için kitlesel eylemler düzenlemenin önemine dikkat çekti.

Siyonist İsrail rejiminin, Filistin halkına karşı toplu cezalandırma politikaları uyguladığını aktaran şehit annesi, bu konuda Filistin Yönetimi’ni, üstüne düşen vazifeleri yerine getirmemekle suçladı.

Öte yandan Siyonist işgal rejiminin gasp edip morglara koyduğu veya Rakamlar Mezarlığı’na defnettiği şehitlerin yakınları, bu meselenin birinci derecede milli bir mesele olduğunu belirterek, işgalcinin naaşları teslim etmesini sağlayıncaya kadar konunun gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.

Şehit yakınları, işgalci İsrail’in gasp ettiği şehit naaşlarını acilen teslim etmesi için sosyal faaliyetlerin başlatılmasını, bu uygulamanın tehlikeleri ve olumsuz sonuçları konusundaki uzman görüşlerine medyada yer verilmesini ve konunun etraflı bir şekilde işlenmesini talep etti.

Şehit Cenazelerini Kurtarmak İçin Ulusal Kampanya adlı ve 2008'de kurulmuş olan organizasyonun verdiği bilgilere göre işgal güçleri 2015 öncesinde 384 şehit cenazesine el koydu. Bunlardan 131'inin cenazesi kurtarıldı. 253 şehidin cenazesi ise Rakamlar Mezarlığı'na gömüldü. Buna 2015'ten sonra alıkonan 82 şehit cenazesi eklendi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar