KORSAN İSRAİL FUREYDİS DAĞI GİRİŞİNİ DEMİR KAPIYLA KAPATTI

İşgal güçleri dün Beytlahim’in doğusundaki el-Fureydis Dağı bölgesinin girişine demir kapı ve iletişim kulesi yerleştirdi. 

Görüntülenme: 1295 Tarih: 01 Ağustos 2021 14:02
KORSAN İSRAİL FUREYDİS DAĞI GİRİŞİNİ DEMİR KAPIYLA KAPATTI

Irkçı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Heyeti Beytlahim Ofisi Müdürü Hasan Bericiyye, el-Fureydis Dağı girişinin demir kapıyla kapatılmasının Filistinlilerin bölgedeki arazilerine ulaşmalarını engelleyeceğini söyledi.
 

Bu arada, işgal yönetiminin el-Fureydis ve Cub ez-Zib bölgelerinde Yahudi yerleşimi faaliyetlerine hız verdiği kaydedildi.
 

İşgal rejiminin Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediği el-Fureydis bölgesi sakinleri altyapı hizmetlerinden yoksun bölgede oldukça güç koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.
 

Yıllardır Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalan el-Fureydis bölgesinde ve çevresinde işgalciler Filistinlilerin arazilerini gasp ediyor ve güneş enerjisi panellerini çalıyor.
 

Beytlahim’in 10 kilometre doğusunda ve deniz seviyesinden 758 metre yükseklikte yer alan el-Fureydis Dağı Beytlahim’e, Kudüs’e ve Ölü Deniz’e bakıyor. Stratejik bir konumda yer alan dağda ayrıca tarihi eserler de bulunuyor.
 

İşgal güçlerinin daha önce askeri emirle Filistinli çiftçilerin bölgede bulunan yüzlerce dönüm genişliğindeki tarım arazilerine girişini yasakladığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar