GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA ONLARCA EVİ YIKTI

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal yönetiminin Batı Şeria’da iki hafta içinde Filistinlilere ait 59 binayı ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1371 Tarih: 01 Ağustos 2021 16:37
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA ONLARCA EVİ YIKTI

OCHA, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin gerçekleştirdiği yıkımlarda 96 kişinin evsiz kaldığını ve 550 kişinin de yıkımlardan olumsuz etkilendiğini bildirdi.
 

Raporda, yıkılan binaların 49’unun Ramallah’a bağlı Ra’s et-Tin bölgesinde yer aldığı ve söz konusu bölgedeki evleri yıkıldığı için göç etmek zorunda kalan kişilerin sayısının 84 olduğu kaydedildi.
 

Nablus’a bağlı Feruş Beyt Decen bölgesinde su deposunun yıkılması sonucu 500’den fazla kişinin susuz kaldığına işaret edilen raporda, işgal güçlerinin son iki haftada Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 91 baskın ve arama gerçekleştirdiği, 158 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.
 

OCHA, Ramallah’a bağlı Turmusaya beldesinde yıkımları protesto gösterisine katılan 45 üniversite öğrencisinin ve Kudüs’ün Eski Belde semtinde de işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda 20 Filistinlinin gözaltına alındığını açıkladı.
 

Raporda ayrıca, işgal güçlerinin Batı Şeria’da 24’ü çocuk 615 Filistinliyi yaraladığı ve yaralıların en küçüğünün üç aylık bir bebek olduğu, yaralılardan 588’inin Nablus’un Beyta beldesinde Yahudi yerleşimini protesto gösterileri sırasında yaralandığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar